Yaşlanmayı Geciktiren Yiyecekler

Yaşlanmayı kim ister ki? Vücudumuz hep sağlam olsun, yaşlılık etkilerini hissetmeyelim, yaşlanınca kimseye muhtaç olmayalım diye düşünürüz. Peki bunun için ne yapmamız lazım?

Spor mu? Evet; spor yapmak, vücudu sağlam tutmak için ve dinç olmak için çok önemlidir. Hatta şarttır bile diyebiliriz. Fakat sadece spor yaparak da olmaz. Aynı zamanda sağlıklı besinlerle beslenmeliyiz. Besin değeri yüksek olan, sağlığımıza olumlu katkı yapacak olan gıdalar tüketmeliyiz. O gıdalar neler olabilir?

ceviz

ceviz

Sağlığımızı Koruyacak Yiyecekler

  • CEVİZ

Cevizin beyin için ne kadar önemli olduğunu ve Alzheimer rahatsızlığından korunmak için, tüketilmesinin şart olduğunu biliyor musunuz? En azından kahvaltı sofranızda ceviz mutlaka bulunmalı.

  • SARIMSAK

Soğan ve sarımsağın doğal antibiyotik olduğu, yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ve düzenli bir şekilde sarımsak tüketenlerin, genel anlamda pek fazla rahatsızlıkları olmadığı da kanıtlanmıştır. Özellikle kalp sağlığı açısından, sarımsak tüketmeyi ihmal etmeyin.

  • AVOKADO

Vücutta demir eksikliği söz konusu olduğu takdirde, tüm vücut kilitlenir. Yorgunluk, halsizlik, vücutta güçsüzlük gibi etkiler; insanı tamamen kilitler. Bu nedenle demir deposu olan avokadonun düzenli bir şekilde tüketilmesi, dinç olmanızı sağlayacaktır.

avakado

avokado

  • BİTTER ÇİKOLATA

Çikolatanın sağlığa yararlı olduğuna inanamadınız değil mi? 😉 Fakat dikkat edin; sütlü çikolata değil, bitter çikolata. Bitter çikolatanın dengeli bir şekilde tüketilmesinin, kalp sağlığı açısından faydalı olacağı bilinir. Hatta yaşlılıktan kaynaklı meydana gelen unutkanlık için de, bitter çikolata etkilidir.

  • TARÇIN

Şeker hastalığınız varsa, yoğurt ve tarçın karışımının şekeri dengelediğini bilirsiniz. Ayrıca, tarçın da antioksidan özelliği sayesinde doğal bir antibiyotik niteliğindedir.

Tüm bunlar sadece örnek olarak verilen besinler. Doğal ve organik olduğu sürece, tüm besinler sağlık açısından faydalıdır ve her besin grubundan az ya da çok tüketmek gerekir.

Yorum Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir