Nefes terapisi uygulaması, son yıllarda gittikçe popülerleşen ama geçmişi çok daha eskilere dayanan bir tedavi türü. Kişiyi yenileyen ve ruhsal ve bedensel olarak iyileşmesine olanak tanıyan nefes terapi yöntemi, insanlar üzerinde olumlu sonuçları kanıtlanmış bir tedavi yöntemidir.
Nefes Terapisi Uygulamasının Kökeni ve Faydaları
Hint ve Tibet’te uygulanan nefes tekniklerinin modernize edilmiş hali olan nefes terapi yöntemi ile kişinin bilincine ulaşarak hem ruhsal hem de fiziksel olarak iyileşme sürecine girmesi hedeflendi.
Nefes terapisi uygulaması ile kişi, vücudundaki toksinlerin %70’ni dışarı atar ve kandaki oksijen oranı artar. Ayrıca astım, yüksek tansiyon, kalp, migren, alerji, böbrek ve kanser gibi rahatsızlıklar üzerinde olumlu etkileri olduğu kanıtlanmış bir uygulamadır.
Sadece fiziksel tedavi sürecinin bir parçası olmayan nefes terapi uygulaması, aynı zamanda kişideki ruhsal bozukluklar üzerinde ve kişisel gelişim sürecinin bir parçası olarak da kullanılır. Nefes terapisinin yaptığı en önemli şey, diyaframdan alınan derin ve hızlı nefes sayesinde bedendeki olumsuz enerjiyi kendi içine çekerek, pozitif olan enerjinin vücutta kalmasını sağlar.
Bu noktadan sonra çıkmaza düşen ve mutsuz olan kişiler nasıl mutlu olabileceklerini daha kolay çözmeye başlarlar ve umutsuzluk duygusu bu tedavi sürecinin işlemesiyle beraber zaman içerisinde kaybolur.