Gebeliğin öğrenildiği andan itibaren anne ve baba adayları beslenme konusunda daha dikkat etmeye başlar. Çünkü doğru bir beslenme bebeğin sağlıklı gelişmesini ve annenin sağlıklı bir gebelik süreci geçirmesini sağlar. Bu konuda, uzman doktorun önerisi dışında, çeşitli diyetlere başlamak doğru değildir.
Diyet, doktorun gerekli gördüğü durumlarda yapılmalı ve diyet programı diyetisyenler tarafından hazırlanmış olmalıdır. Aksi takdir dikkat edilmesi gereken önemli durum, alınması gereken vitamin ve minerallerin doğal besinlerle ve doğal yollarla alınmasıdır. Bebeğin gelişimi, annenin gebelik süresince dengeli ve düzenli beslenmesiyle doğru orantılıdır.
Demir Eksikliğine Dikkat Edilmeli
Anne adayı, bebeğin kemik ve diş gelişimine destek olmak için normalde aldığının en az iki katı kalsiyum almalıdır. Artan protein ihtiyacı mutlaka giderilmeli; özellikle balıktan proteinle beraber alınacak omega-3 ve omega-6 yağ asitleri bebeğin zeka gelişimi için önemlidir.
Gebelerde, demir eksikliği, erken doğum, ölü doğum, bebeğin rahim içinde gelişememesi, düşük gibi istenmeyen durumlara zemin hazırladığı unutulmamalı, hem doğal yollarla hem de doktorun önereceği kan hapları vs. ile demir eksikliği giderilmeli. Vücut direncini arttırmak için C vitamini, bebeğin merkezi sinir sisteminin gelişimi için folik asit alımı çok önemlidir. Bol bol su tüketilmeli, sıvı ihtiyacı mümkün olduğunca bu yolla giderilmelidir.