Çocuklar nesillerin devamı olduğu gibi her anne babanın gözbebeği olarak büyüttüğü evin neşeleridir. Büyüme aşamasında bebeklikten başlayan bu süreç ergenlik ve olgunluk şeklinde ilerlemeye devam ediyor. İlk anlardan itibaren çevrede olup biteni anlama ve kavrama buna karşılık olarak gelişen psikolojilerinin en zor dönemlerden biri olan ergenlik evresi süresince de ailenin çocuk psikoloğu desteği alması büyük önem taşıyor.
Ergenlik Döneminde Çocuk Psikolojisi
Yukarıda da bahsedildiği gibi en zor dönem olan ergenlik evresi ruhsal değişimlerin, fiziksel büyümelerin ve kavramların tam olarak oturduğu bir zamandır. Bununla birlikte aile çatışması ve fikir uyuşmazlığı da ek şekilde gelince işler bazen çıkmaz bir hal alabilir. İşte bu durumlarda özellikle bir destek alınması aile içi hoşgörü ve iletişim sorununun ortadan kalkmasına en büyük yardımı sağlar.
Zamanında ve geç kalınmamış çözüm, yeni olumsuzluklara karşı da bağışıklık içerecek.Destek içeriği olarak çocuk ve ergenlik evresinde, kardeş kıskanması, huy edinilen davranışlar, yeme bozuklukları, uyku sorunları, güven problemleri, çekingenlik ve dersteki başarısızlık gibi birçok alanda sorunların kökten çözümünde rol ediniyor.